viitorul meu.ro Cum trebuie sa arate un CV? Ce este scrisoarea de intentie Infiintam un ONG? Vreau afacerea mea! Resurse/Legaturi utile Contact

Ce poate fi mai bine de atat pentru o scrisoare de intentie reusita?

CUPRINS
Repere pentru o scrisoare de intentie reusita
Intre limbaj de lemn si originalitate
Scrisoare de intentie-Exemplul 1
Scrisoare de intentie-Exemplul 2
Scrisoare de intentie-Exemplul 3
Scrisoarea de intentie

  1. Axeaza-te pe necesitatile angajatorului. Analizeaza activitatea companiei. Cum poti sa le aduci mai multi bani? Prezinta-te pe tine ca o solutie a problemelor pe care le intampina.
  2. Adreseaza scrisoarea de intentie. Pentru a avea si mai mult efect intereseaza-te care este persoana care se va ocupa de recrutari si adreseaza-i-te direct.
  3. Raspunde intrebarilor angajatorului: Ce poti face pentru respectiva companie? Care este situatia ta curenta? Esti calificat pentru respectivul job? De ce vrei sa lucrezi pentru ei?
  4. Fii scurt si la obiect. Lasa o impresie buna. Foloseste propozitii scurte. Imparte textul in 3-4 paragrafe despartite printr-un spatiu.
  5. Scrie asa cum vorbesti, dar ingrijit. Pentru un plus de originalitate combina limbajul formal cu stilul simplu, conversational.
  6. Fii pozitiv. Foloseste un ton optimist si plin de energie. Il va molipsi si pe angajator!
  7. Mentine legatura. Stabileste urmatorul pas: interviul.

Intre ''limbaj de lemn'' si originalitate

Luand in considerare nevoia unui model, pentru a realiza o Scrisoare de Intentie, va oferim trei exemple inspirate din cele folosite cu succes de candidati pentru a-si gasi un loc de munca.

Cele trei exemple sunt pentru nivele de cariera diferite.

Primul este pentru entry-level, fara experienta sau cu experienta minima.

Desi are o exprimare mai libera, fiind potrivit pentru companii private si medii de lucru informale, se pastreaza, totusi, un ton respectuos, formal, deoarece nu se stie ''peste cine dai''.

Al doilea exemplu este mult mai sobru in asa zis ''limbaj de lemn'', el fiind recomandat in mediile formale, cum ar fi banci si companii de stat sau pentru posturi cu un mare grad de responsabilitate si seriozitate.

Iar cel de-al treilea poate fi folosit pentru un post managerial.

Scrisoare de intentie - Exemplul 1

Stimate Domnule/Doamna,
Va adresez aceasta Scrisoare de Intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in institutie.
Deoarece am absolvit la Facultatea de Adminstratie si Afaceri, Universitatea Bucuresti, consider ca, in anii de studentie, am acumulat multe cunostinte in drept, economie, management, marketing si finante pe care astept cu nerabdare sa le pun in practica.
Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea (de promoter), responsabila, hotarata, interesata in perfectionarea profesionala in domeniul economic. Mi-as dori sa am sansa de a lucra alaturi de dumneavoastra unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile intelectuale si experienta acumulata (conform CV anexat) pentru a indeplini sarcinile si scopurile companiei cat si pentru dezvoltarea carierei mele.
Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra sunt disponibila in orice moment pentru a fi contactata in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.
Va multumesc, ... ... ...

Scrisoare de intentie - Exemplul 2

Stimate Domnule/Doamna,
Subsemnatul, ... ... ..., am luat la cunostinta cu interes de posibilitatile pe care le ofera compania dumneavoastra.
Animat de puternica dorinta de a reusi, precum si de ambitie, tenacitate si optimism, supun atentiei Dvs. candidatura mea in vederea obtinerii postului de Analist vanzari.
Beneficiind de o pregatire universitara si de o experienta in vanzari acumulata in cadrul SC XYZ SRL sunt pregatit pentru un parteneriat fructuos prin care veti avea la dispozitie avantajele formarii mele teoretice si pe cele ale unei semnificative experiente de care dispun in domeniul vanzarilor. Documentandu-ma asupra activitatilor derulate de firma dvs. am constatat cu satisfactie, ca profilul si realizarile acesteia corespund pe deplin aspiratiilor si nevoilor mele.
Iata de ce imi permit sa apreciez ca dorinta mea de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea, si pasiunea mea pentru reusita totala (atingerea obiectivelor) sunt numai cateva din trasaturile pe care voi fi onorat sa le pun la dispozitia unei echipe tinere si dinamice.
Oportunitatea unei discutii despre cum ar putea fi folosite cunostintele si priceperea mea Ón avantajul companiei dvs. ar fi binevenita.
Cu deosebita consideratie, ... ... ...

Scrisoare de intentie - Exemplul 3

Stimat(a) Domn/Doamna
Va rog sa imi permiteti sa va prezint candidatura mea pentru postul de care am luat la cunostinta cu interes prin intermediul anuntului aparut pe site-ul Myjob. Pe parcursul intregii mele activitati profesionale(conform CV anexat) am avut ocazia sa imi valorific cu succes calitatile manageriale de decizie si actiune.
Am dezvoltat activitatea de organizare de evenimente si m-am ocupat in acelasi timp de prezentarea companiei atat in fata unui public larg cat si in fata divesilor clienti. Consider ca cel mai important lucru al unei afaceri este satisfactia clientului si am reusit astfel sa impun echipei mele aceasta orientare. In acelasi timp am in subordine o echipa pe care am reorganizat-o si in acelasi timp m-am ocupat de instruirea membrilor ei. Conceperea si administrarea bugetului proiectului a reprezentat una din responsabilitatile mele, avand ca principal scop gestionarea eficienta a resurselor financiare si controlul costurilor.
As dori sa pun un accent deosebit pe importanta pe care o acord muncii mele si pe scopul declarat de a obtine rezultate masurabile. Capacitatea de a gasi solutii si de a ma adapta diverselor situatii de munca, precum si importanta acordata oferirii unor servicii de calitate reprezinta atu-uri suplimentare ale pregatirii mele profesionale. Nu in ultimul rand mentionez foarte buna cunoastere a limbii engleze si faptul ca am absolvit o facultate cu specialitatea ''x'' si in prezent urmez cursurile de master ''X Y Z''.
Doresc sa va multumesc pentru timpul si interesul acordat candidaturii mele si sunt convinsa ca un interviu va va demonstra calitatile profesionale mentionate mai sus.
Cu deosebita consideratie, ... ... ...

Scrisoarea de intentie

Scrisoarea de intentiesau de motivatie (denumita si scrisoarea de prezentare) este prima modalitate de a va prezenta, de a va face cunoscute "punctele forte" care va fac un candidat favorit pentru jobul solicitat.

Scrisoarea de intentie/motivatie trebuie sa contina motivatia (oficiala nu neaparat cea reala), calificarile si aptitudinile dvs. si, nu in ultimul rand, trebuie sa exprime disponibilitatile dvs. fata de compania la care intentionati sa va angajati.

De regula, este prima sansa de a face o impresie buna, iar o scrisoare conceputa exclusiv pentru firma respectiva arata interesul deosebit pe care il acordati acesteia. CV-ul dvs. poate da o multime de informatii despre dvs., insa scrisoarea de intentie/motivatie trebuie sa-l determine pe cititor sa se gindesca un minut in plus daca sa va aleaga pe dvs. si nu pe oricare alt candidat.

In acest sens, scrisoarea de intentie/motivatie trebuie sa contina neaparat solicitarea efectiva a postului pe care il doriti.

Pentru aceasta, explicati in cuvinte putine si simple motivatia pentru care doriti postul respectiv, care ar fi principalele calitati ale dvs. care va recomanda pentru ocuparea postului respectiv, ce doriti sa realizati in cadrul firmei.

Trebuie, de asemenea, sa mentionati ce anume din activitatea firmei (eventual prestigiul acesteia) va determinat sa solicitati respectivul post. Trebuie sa reiasa increderea ca angajarea dvs. va fi de rentabila pentru ambele parti.

Scrisoarea de intentie/motivatie nu are un continut standard, ci, in general, trebuie sa exprime interesul candidatului pentru postul vizat. Scrisoarea va fi adresata persoanei care se ocupa de angajari sau direct departamenului de resurse umane, daca nu aveti informatii complete. Daca firma este mica, scrisoarea poate fi trimisa direct catre manager (executiv sau general) ori presedintele acesteia.

In primul rand, trebuie sa se precizeze postul vizat si sursa din care a fost obtinuta informatia referitoare la jobul disponibil (anunt publicitar, cunostinte, prieteni etc.). Daca nu aveti informatii exacte despre un anumit post, va puteti exprima optiunea pentru un domeniu de activitate. Oricum, este bine sa subliniati domeniul in care v-ati remarcat sau ati avut performante deosebite.

Trebuie sa va exprimati clar dorinta de a candida pentru respectivul post, sa aratati pe scurt motivele pentru care sunteti interesat si de ce doriti sa va parasiti vechiul loc de munca, mentionati disponibilitatea pentru un interviu de angajare, cat si faptul ca respectiva scrisoare este insotita de un CV.line cluj, tv online pitesti, tv online timisoara, tv oline noi CV-ul care insoteste aceasta scrisoare de intentie este un raspuns pentru job-ul pe care compania dumneavoastra l-a publicat pe site-ul *****.

Sunt interesat in mod deosebit de aceasta ocazie, deoarece experienta mea in domeniu m-a pregatit pentru un mediu de lucru sigur si disciplinat, dar in acelasi timp m-a supus unor provocari cauzate de evenimente neprevazute. Imi doresc foarte mult sa ma folosesc de aceasta experienta pentru a intensifica activitatea intr-o companie care are in vedere proiecte ce tin de IT. As aprecia foarte mult oportunitatea de a ne intalni si de a discuta modul in care experienta mea ar corespunde nevoilor dumneavoastra. Ideile mele in privinta unei mai bune activitati a firmei va pot interesa in mod deosebit. Din acest motiv voi astepta un telefon de la dumneavoastra, pentru a vedea daca se poate stabili o intalnire la o ora convenabila.
Cu stima, Numele dumneavoastraStimate Domnule/Doamna,
Va adresez aceasta Scrisoare de Intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in institutie. Deoarece am absolvit la Facultatea de Adminstratie si Afaceri, Universitatea Bucuresti, consider ca, in anii de studentie, am acumulat multe cunostinte in drept, economie, management, marketing si finante pe care astept cu nerabdare sa le pun in practica. Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea (de promoter), responsabila, hotarata, interesata in perfectionarea profesionala in domeniul economic. Mi-as dori sa am sansa de a lucra alaturi de dumneavoastra unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile intelectuale si experienta acumulata (conform CV anexat) pentru a indeplini sarcinile si scopurile companiei cat si pentru dezvoltarea carierei mele. Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra sunt disponibila in orice moment pentru a fi contactata in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari. Va multumesc,Stimat(a) Domn/Doamna,
Va rog sa imi permiteti sa va prezint candidatura mea pentru postul de care am luat la cunostinta cu interes prin intermediul anuntului aparut pe site-ul Myjob. Pe parcursul intregii mele activitati profesionale(conform CV anexat) am avut ocazia sa imi valorific cu succes calitatile manageriale de decizie si actiune.
Am dezvoltat activitatea de organizare de evenimente si m-am ocupat in acelasi timp de prezentarea companiei atat in fata unui public larg cat si in fata divesilor clienti. Consider ca cel mai important lucru al unei afaceri este satisfactia clientului si am reusit astfel sa impun echipei mele aceasta orientare. In acelasi timp am in subordine o echipa pe care am reorganizat-o si in acelasi timp m-am ocupat de instruirea membrilor ei. Conceperea si administrarea bugetului proiectului a reprezentat una din responsabilitatile mele, avand ca principal scop gestionarea eficienta a resurselor financiare si controlul costurilor.
As dori sa pun un accent deosebit pe importanta pe care o acord muncii mele si pe scopul declarat de a obtine rezultate masurabile. Capacitatea de a gasi solutii si de a ma adapta diverselor situatii de munca, precum si importanta acordata oferirii unor servicii de calitate reprezinta atu-uri suplimentare ale pregatirii mele profesionale. Nu in ultimul rand mentionez foarte buna cunoastere a limbii engleze si faptul ca am absolvit o facultate cu specialitatea ''x'' si in prezent urmez cursurile de master ''X Y Z''.
Doresc sa va multumesc pentru timpul si interesul acordat candidaturii mele si sunt convinsa ca un interviu va demonstra calitatile profesionale mentionate mai sus. Cu deosebita consideratie,