Să ai o carieră împlinită este o motivație bună pentru tine?

Rodica Obancea 13.02.2020
Resurse pentru schimbări în carieră

O carieră împlinită, cu impact semnificativ în mediul organizațional prin proiectele pe care le fac, cu oameni de la care învăț și cu oameni pe care îi ajut să își maximizeze potențialul, este pentru mine motivația pentru care muncesc zilnic.

  • Care este motivația ta pentru munca de zi cu zi?


Împreuna cu echipa, lucrăm de cateva luni și săptămâna aceasta suntem bucuroși pentru că am lansat www.viitorulmeu.ro. Pe langă muncă este timp și pentru reflecție și concluzii personale: am creat acest proiect deoarece cred că noi suntem responsabili pentru viața noastră profesională – pentru o carieră împlinită!

Indiferent că suntem abia ieșiți de pe băncile liceului sau facultății, că ne-am aventurat de ceva vreme prin piața muncii, dar fără rezultate relevante, că ocupăm poziții de top și vrem să evoluăm, că nu reușim să ne găsim de muncă aliniat cu competențele noastre actuale, poate fi util să conștientizăm o realitate: piața muncii s-a schimbat și continua să se schimbe. Începe să fie din ce în ce mai competitivă, centrată pe cost și randament al investiției în oameni, dar și cu multe oportunități, în anumite sectoare. Modul în care munceau părinții noștri, o întreagă viață într-un singur loc de muncă, în mediul actual nu mai este valid. Agilitatea, flexibilitatea, învățatarea continua și schimbarea reprezintă noua realitate. Atunci cand așteptăm ”să ni se dea un job”, ”să primim o promovare”, ”statul/guvernul/compania trebuie să mă trimită la cursuri …” cand îi lăsăm pe alții să decidă pentru noi, prin aceste alegeri noi consolidăm o stare de pasivitate. Pasivitatea ne duce la victimizare și lipsa puterii personale.

Uneori alegerile pe care le fac alții pentru noi, nu sunt chiar ceea ce ne dorim sau cee ace avem nevoie, însă vă invit să reflectați cum ați contribuit voi la această situație?

Cum ar fi dacă ne-am asuma responsabilitatea pentru cariera noastră?
Cum ar fi dacă am face conștient partea noastră: am seta obiective clare de carieră, am lucra cu noi înșine și cu alții pentru a învăța continuu să fim din ce în ce mai buni în ceea ce facem, am cere proiecte și roluri noi, am merge la interviuri și am fi conectați cu piața muncii, măcar 1 dată pe an?
Oare ce ar fi posibil?
Raportându-mă la viața profesională, la carieră și viitor, cred că a venit momentul să ”să ne luăm puterea personală” și să recunoaștem că doar de noi ține setarea și atingerea obiectivelor. De la aparenta banală actualizare a unui CV și până la expunerea în medii și cercuri propice dezvoltării, tot parcursul profesional este o serie de alegeri.

O opțiune spre asumarea de care vorbeam mai sus, este să accepți atunci când nu poți ști tot, când nu poți face tot de unul singur pentru a ajunge acolo unde dorești. Avem nevoie să cream o rețea de oameni la care să putem apela  și pe care să îi putem activa cand avem nevoie de schimbare.

O altă opțiune este să apelezi la suportul altor profesioniști, oameni cu competențe complementare cu ale tale care pot fi obiectivi și îți pot pune la dispoziție un mix de cunoștințe vaste, experiență semnificativă și implicare consultativă eficientă.

Aici începe, de fapt, invitația pe care vreau să o lansez pentru toții cei care sunt interesați să creeze o carieră de succes, pentru toți cei care vor să facă tranziții în carieră și pentru cei care vor să fie vizibili în piață, vor să fie recunoscuți pentru ceea ce ei fac bine! Vă invit să cunoașteți echipa „Viitorul Meu” și să vă lăsați acompaniați în călătoria profesională de profesioniști care cunosc foarte bine piața forței de muncă din Romania, care știu ce ai nevoie ca să ajungi la interviu și cum să te comporți acolo astfel încat să fii angajabil, cum să comunici în piață punctele tale forte și talentele tale.

Noi suntem aici pentru alegeri inspirate în carieră!

Lucrul cu echipa ”Viitorul Meu” presupune atât analiza profilului tău de candidat/angajat/liber profesionist, identificarea de soluții și acțiuni optime, pentru atingerea obiectivelor tale profesionale, cât și asigurarea consultanței necesare în perioadei de implementare – toate acestea sunt prioritizate in funcție de pachetul care crezi că reflectă nevoile tale, ales din magazinul https://viitorulmeu.ro/magazin/.

Vă provoc la asumarea responsabilității pentru cariera proprie, pentru vizibilitate, angajabilitate și conectare cu piața.

Pentru cei deschiși să devină creatorii carierei lor, care vor să treacă la următorul nivel profesional sau vor să facă o schimbare în carieră, magazinul nostru cu soluții și produse dedicate este deschis non stop www.viitorulmeu.ro.