Cum navigăm printre roluri în munca de acasă și cum să avem grijă de noi? (II)

Magda Dorobanțu 22.12.2020
Resurse pentru schimbări în carieră

Sugestii practice de pandemie și nu numai

poza corp articol 25.jpg

Lecții învățate despre navigarea printre roluri:

* Pentru mine cel mai important, dar și cel mai dificil a fost să prioritizez rolurile pe care le am. La început, toate păreau la fel de importante.

Care sunt rolurile prioritare pentru tine?

Din când în când, verific dacă modul în care acționez sub aceste roluri este în acord cu prioritățile pe care singură mi le-am stabilit.

Prioritizarea mea este dinamică. Ce eliberator a fost când am realizat că poate fi dinamică și că nimic nu este bătut în cuie pentru totdeauna! Că eu pot să decid să schimb focusul  ! Este posibil ca într-o anumită perioadă sau zi să am nevoie să mă concentrez pe un anume rol mai mult decât pe altele.

În prezent, lucrez la prezență. Este un capitol la care am înregistrat progrese mari. Și simt că încă mai am potențial. Adică este mai important pentru mine să fiu cu adevărat prezentă, chiar și pe perioade scurte de timp, decât să bifez prezența fără a fi cu adevărat acolo. 

 

Grija pentru mine:
Recunosc că îmi este ușor să uit de mine. Mă motivează, însă, faptul că pentru a putea fi mama și modelul care îmi doresc să fiu pentru fetele mele, am nevoie să fiu eu bine. Așa că îmi fac timp pentru mine zilnic! Fie și 2 minute ca să privesc copacii. Sau 5 minute să ascult și să dansez pe o melodie care îmi place. Sau 20 de minute de meditație.

Mai nou cer ajutorul. Și da, accept că este în regulă dacă nu le fac eu pe toate! Chiar dacă cine le face nu le face cum le-aș face eu.

Se întâmplă și să nu îmi iasă ce mi-am propus. Atunci, cheia este să fiu blândă cu mine și să găsesc lucrurile care mi-au ieșit în loc să mă concentrez pe ce nu a mers bine.

Mi-am făcut și un ritual din a găsi cel puțin un lucru (oricât de mic) pentru care sunt recunoscătoare în fiecare zi – astăzi sunt recunoscătoare pentru că soțul meu a ieșit cu fetele afară, iar eu am putut să îmi adun gândurile ca să scriu aceste rânduri.

Dialogurile purtate alături de ceilalți colegi #Viitorulmeu și de invitații pe care i-am avut, mi-au confirmat că este importantă organizarea. Și nu numai! De aceea, te încurajez să arunci un ochi pe pagina noastră de Facebook și să afli mai multe informații care te pot ajuta!