Cariera și zona de confort

Magda Dorobanțu 23.02.2020
Resurse pentru schimbări în carieră

Ce te-a adus unde ești astăzi, este exact ceea ce te împiedică să atingi nivelul următor.
Chiar așa!
Fiecare dintre noi are un set de credințe și concepții care ne definește modul în care vedem lumea, ne determină comportamentul și astfel ajunge să ne creeze viitorul.
Am dobândit cele mai multe dintre aceste credințe și concepții până la vârsta de 7 ani!
Pe unele dintre ele ni le cunoaștem deja. Altele sunt însă mai subtile și ni se dezvăluie la o sondare mai adâncă în noi.
Care sunt principalele tale credințe și concepții în privința carierei? Dar a afacerii tale? Dar a reușitei?
Care dintre aceste credințe și concepții te mai servesc astăzi, adult fiind?
Care dintre credințele tale sunt limitative și cu ce le poți înlocui?
Este ca atunci când îți pui o pereche de ochelari de soare și nuanțele lumii tale se schimbă. La început ești conștient(ă) de asta, însă după un timp, nu prea îndelungat, uiți de ochelari și consideri ceea ce vezi drept adevăr absolut. Ca o parantează, cred că simțul văzului este cel în care ne încredem cel mai mult. Știți expresia ‘am văzut cu ochii mei’?
Fiecare dintre noi poartă o altă pereche de ochelari, determinată de propria copilărie și experiență de viață.
Și avem nevoie de cineva care să ne reamintească de ochelarii pe care îi purtăm și să ne ajute să îi dăm jos atunci când nu mai servesc viziunii pe care o avem despre cariera, afacerea sau viața pe care o dorim.
Poate fi acest cineva partenerul de viața, cel mai bun prieten, mama?
De obicei ne înconjurăm de oameni care ne împărtășesc credințele și concepțiile – îi alegem tocmai din acest motiv, așa că ei pot face cel mult să ni le întărească.
Și chiar dacă nu ar fi așa, te întreb: Când ești în rolul de partner de viață, prieten sau mamă tu poți să rămâi detașat și obiectiv? Iți poți da voie să spui exact ce vezi și ce gândești fără să te temi că vei supăra, că vei afecta relația, sau că …. (completează tu cu ce îți vine în minte).
Cum ar fi dacă ai acorda acest rol cuiva independent, cuiva căruia îi încredințezi exact acestă misiune: să te provoace, să te scoată din zona ta de confort?
Mike Dooley a spus: ‘’Adevărata măiestrie în viață nu este să înțelegi concepția cuiva despre lume și să găsești ordinea, logica și spiritualitate în ea. Adevarata măiestrie înseamnă să înțelegi că viziunea ta despre ordine, logică și spiritualitate a fost cea care a creat lumea ta și, prin urmare, să fii veșnic capabil sa schimbi lumea.”
Te invit să îți creezi viitorul, în acord cu cea mai înaltă viziune a ta despre el și folosind credințe siconcepții utile!