Coaching în carieră – Companiile care investesc în angajați seamănă încredere și culeg performanță

Rodica Obancea 18.03.2021
Soluții pentru companii

Atunci când vorbim de retenția angajaților și viitorul talentelor disponibile în organizație, sesiunile de coaching in cariera sunt unele dintre cele mai strategice tactici pentru organizații. Asta deoarece sunt o activitate care îi poate ajuta pe angajați să își alinieze interesele personale și profesionale cu cele ale companiei lor. Îi poate ajuta să conceapă noi moduri de a-și dezvolta cariera. Și chiar să dobândească îndrumări care nu sunt prevăzute prin sistemele clasice de performanță și talent management.

Altfel spus, coaching-ul în carieră va deschide calea transformării. Transformare ce va îmbogăți în mod inerent cultura companiilor, stimulând astfel progresul. Știm că se pune tot mai multă presiune pe managerii de resurse umane și pe managerii care conduc echipe, departamente, organizații. Că  li se cere mai des ca oricând să creeze valoare și să contribuie la atingerea obiectivelor strategice generale ale organizațiilor dezvoltând oamenii și cultivând apartenența lor la organizație. De aceea, readucem în prim plan nevoia acestora de a identifica resurse noi și eficiente de a stimula performanța sustenabilă și de a crește retenția angajaților.

De la managementul tradițional al performanței, la performanță în noua realitate

Sunt manageri care spun că oamenii sunt mai mult decât elementele de bază ale unei companii. Ei sunt motorul ce o ajută să înainteze. De aceea este absolut firesc pentru management să contribuie eficient la dezvoltarea angajaților care să evolueze proactiv în carieră. Și care să ducă alături de ei, spre succes, și organizația din care fac parte. Pentru că ceea ce este bun pentru cariera fiecărui angajat în parte, odată multiplicat în întreaga organizație, este bun și pentru companie.

Cum îți poți sprijini angajații să atingă această performanță?

Cu sesiuni de coaching în carieră!

În timp ce sistemele de management tradițional al performanței asigură alinierea angajaților la obiectivele organizaționale în cicluri de 1 an sau jumătate de an, digitalizarea și globalizarea provoacă organizațiile să se dezvolte și să evolueze dinamic în raport cu piața.

Astfel identificăm noi soluții de ”talent mobility”. Acestea ajută organizațiile să își cultive agilitatea necesară pentru a progresa fara impedimente, impunându-se rapid drept una dintre cele mai bune practici pentru dezvoltarea și redistribuirea talentelor.

Coaching-ul în carieră este o componentă fundamentală a unui sistem eficient de ”talent mobility”. Mai mult decât atât, este un mod potrivit de a ajuta angajații și organizațiile aflați/aflate în procese de tranziție.

Coaching-ul de carieră – noul reper în consolidarea performanțelor organizaționale

Coaching-ul în carieră umple un gol pe care sistemele de talent & performance management nu îl abordează. A susține angajații de pe toate nivelurile – de la entry-level la executiv – pe zona de dezvoltare profesională și dezvoltarea competențelor valoroase la nivel personal și organizațional, este echivalent cu a semăna sâmburele esențial pentru facilitarea progresului organizațional.

Coach-ii în carieră au o specializare aparte. Aceștia au posibilitatea de a oferi suport tuturor angajaților, indiferent de pozițiile și nivelul lor de experiență. Reușesc acest lucru oferind un serviciu cuprinzător care poate completa și îmbunătăți rezultatele proceselor de performance management. În plus, aceștia elimină presiunea chestionarelor de management și/sau HR, pentru a se asigura că angajații dobândesc împlinire dintr-o perspectivă progresivă a carierei.

Coaching-ul în carieră încurajează angajații să creeze legături strânse între obiectivele personale semnificative și obiectivele companiei. De ce? E simplu! Pentru a dezvolta un plan de acțiune atent, eficient și relevant. Coaching-ul în carieră poate fi util în mod special pentru angajații care au nevoie de validare din partea unui public. Sau pentru angajații ce au nevoie de sprijin în încercarea lor de a înțelege ceea ce contează cel mai mult pentru ei și de a gestiona provocările cu care se pot confrunta. De asemenea, un coach în carieră poate trezi conștientizarea și genera asumarea responsabilității necesare accelerării planificării și implementării acțiunilor specifice dezvoltării carierei. Iar acest lucru este vital pentru toți acei angajați care amână și/sau procrastinează, indiferent de motiv.

În această perioadă marcată la nivel global de pandemia Covid-19 am asistat la o digitalizare pe repede-nainte, ce părea imposibilă înainte de martie 2020.

Totuși, exact așa cum tehnologia automatizează și promovează eficiența, la fel și coaching-ul în carieră poate face ca securizarea viitorului capitalului uman să fie parte esențială din cultura organizațională, menită să ajute companiile să atingă performanțe maxime.

Securizarea viitorului în piața muncii reprezintă procesele de anticipare a viitorului. Mai mult decât atât, aceasta există pentru a dezvoltare diferite abordări ce vor minimiza șocurile și stresul cauzate de schimbările bruște din piață. Securizarea viitorului prin coaching in cariera este o inițiativă strategică ce poate adăuga valoare esențială unei organizații.

 

Anul 2020 a fost primul an de existență pentru Viitorul meu. Acesta a fost și anul în care am cunoscut provocările la unison cu reușitele, putând astfel să observăm tot ceea ce se schimbă în timp real în piața muncii și în zona de carieră.

De aceea am conceput un produs premium pentru companiile din România care își doresc să consolideze performanța și să crească retenția angajaților. Este vorba despre coaching-ul în carieră corporate. Acesta constă în:

  • identificarea nevoilor unei organizații prin delimitarea provocărilor cu care se confruntă la nivel de comunicare și performanță cu angajații
  • stabilirea unui număr de sesiuni per angajat, indiferent de rolul sau nivelul pe care îl ocupă în organizație
  • stabilirea unei legături de valoare cu angajații ce vor beneficia de sesiunile de coaching în carieră
  • stabilirea unui calendar agreat de toate părțile implicate
  • implementarea sesiunilor de coaching în carieră cu un coach profesionist


Dacă organizația pe care o conduci sau din care faci parte are nevoie să fie mai performantă, investește în angajați! Ei sunt cei care, prin obiective clare și împlinire individuală, pot ajuta compania să meargă înainte și chiar să crească! Contactează un coach Viitorul meu pentru a discuta despre posibilitatea unei colaborări! Și rămâi cu cohii pe blogul nostru și pe canalele de Social Media pentru a afla noi informații despre coaching în carieră!

Până pe data de 31 martie poți beneficia de Oferta Specială!

consiliere@viitorulmeu.ro | 0724 824 541 | rodica.obancea@viitorulmeu.ro